Upravljanje s spletno trgovino terja nekaj časa in znanja, a imamo na srečo na voljo kar nekaj odličnih pomočnikov. V prvi vrsti že sam WooCommerce, ki znotraj platforme WordPress omogoča izjemno enostavno izdelavo spletne trgovine.

Nadalje pa si lastniki delo v trgovini olajšajo še z različnimi vtičniki, ki vsak zase tvorijo del mozaika do popolne izkušnje upravljanja s spletno trgovino. Eden vidnejših na tem področju je zagotovo WooCommerce GLS vtičnik. Kaj vse omogoča in zakaj je tako zelo priljubljen, pa si preberite v nadaljevanju.

Pošiljanje z GLS še nikoli ni bilo tako enostavno

Odpošiljanje pošiljk preko GLS je z omenjenim vtičnikom neprimerno hitrejše in mnogo bolj enostavno. Z enim samim klikom boste namreč ustvarili PDF datoteko, ki bo tako pripravljena na tiskanje nalepke. Slednjo enostavno nalepite na paket in že bo opremljen z vsemi potrebnimi podatki za pošiljanje.

Vaša stranka bo že na blagajni lahko označila, da želi pošiljko prejeti še isti dan (v mestih, kjer je to omogočeno s strani GLS). Z nekaj kliki pa boste nastavili, kdaj je takšno naročilo sploh mogoče, izključili praznike in nedelje ter nastavili uro, do kdaj naj se ta možnost še prikazuje.

Konec stanja v vrsti na pošti

Kupec bo poslej lahko v vaši spletni trgovini svoj paket naročil kar v najbližji paketomat. WooCommerce GLS modul namreč omogoča to izbiro in stranki s pomočjo posebnega okvirčka celo priporoči, naj si na zemljevidu izbere GLS paketomat ali paketno trgovino. Prav tako so no voljo druge podrobnosti posamezne lokacije.

GLS dostava v paketomat

Vtičnik WooCommerce GLS kupcem omogoča enostavno izbiro dostave v njim najbližji paketomat.

Ko bo paket enkrat varno shranjen v paketomatu, bo stranka z ustrezno kodo ta paket lahko tudi prevzela. Hitro, jasno in nadvse enostavno. Vtičnik pa zna še marsikaj in bo med drugim samodejno zaznal, kdaj je pošiljka dostavljena in takšno naročilo v nadzorni plošči označil kot zaključeno.

Enostavno sledenje pošiljki

Spletni kupci so danes vajeni, da imajo ves čas vse pod nadzorom. GLS vtičnik omogoča tudi sledenje pošiljki, kar pomeni, da lahko stranka kar s pomočjo povezave, ki jo prejme v e-sporočilu, sledi svojemu naročilu. Prav tako pa imate tudi vi ves čas zadevo pod nadzorom.

V primeru klica stranke in vprašanja, kaj se dogaja s pošiljko, boste lahko, ne glede na število prodaj tistega dne, z enim samim klikom izvedeli vse potrebno. Če imate spletno trgovino in želite poenostaviti ter pohitriti postopke, bo WooCommerce GLS vtičnik za vas vsekakor odlična izbira. Prihranite na času, hkrati pa dajte svojim strankam na voljo še boljšo uporabniško izkušnjo.