Na področju ponudbe spletnega gostovanja je na voljo več različnih opcij in paketov. Za tiste bolj nezahtevne spletne strani so dovolj začetni paketi gostovanj, medtem ko pri nekoliko bolj zahtevnih že pogledujemo proti kakšni bolj napredni obliki gostovanja.

Seveda tu govorimo o VPS gostovanju, ki na fizičnem strežniku stranki ponudi kar svoj (navidezni) strežnik, medtem ko za tiste najzahtevnejše pride v poštev namensko gostovanje s svojim celotnim fizičnim strežnikom. A tokrat ne bomo govorili o VPS in namenskem gostovanju, pač pa o reseller gostovanju, ki omogoča, da prostor na strežniku kar sami ponudite svojim strankam.

1. Postanite ponudnik gostovanja

Imate morda spletno agencijo in bi poleg izdelave spletnih strani svojim strankam radi ponudili še spletno gostovanje? S paketom reseller gostovanja je to mogoče. Načeloma lahko svojim strankam omogočite gostovanje tudi na katerem izmed drugih paketov, ki jih imate zakupljene, a vendarle ne na tako profesionalni ravni.

Tako boste lahko nastopili kot ponudnik gostovanja in pripravili posebno spletno stran za zakup paketov, ki jih boste seveda oblikovali sami. Ob tem dodajmo še, da boste svojim strankam lahko kreirali tudi lastne dostope do cPanel nadzorne plošče njihovih paketov, saj boste sami kot reseller deležni WHM dostopa.

2. Postavite svoje cene

Ker boste pakete oblikovali sami, dodelili prostor in podobno, boste seveda sami določili tudi cene svojih paketov. Na ta način boste postali konkurent preostalim ponudnikom na trgu in se oglaševali kot samostojni ponudnik.

Cenik reseller gostovanja

Reseller gostovanje vam omogoča, da posameznim paketom določite lastne funkcionalnosti in cene.

Na spletu in drugih promocijskih kanalih boste tako nastopili s svojim logotipom in barvami, ki bodo v stilu vašega podjetja, obenem pa gradili znamko in njeno prepoznavnost.

3. Pomoč uporabnikom

Še ena od značilnosti reseller gostovanja pa je v tem, da boste svojim strankam ponudili tudi pomoč. Ker se boste predstavljali kot ponudnik, se tako oglaševali in služili na račun prodaje paketov gostovanja, boste dolžni poskrbeti za svoje uporabnike.

To pomeni, da jim boste na voljo v terminih in preko kanalov, ki jih boste navedli na svoji spletni strani. Zavedati se je potrebno, da dandanašnji uporabniki spletnih gostovanj pričakujejo podporo 24 ur na dan ter čez dan preko telefona in e-pošte, v nočnem času pa vsaj preko e-pošte.

Zdaj veste, kaj natančno pomeni reseller gostovanje in kaj prinaša. Ob vseh pozitivnih učinkih na širitev vašega posla vsekakor prinaša tudi nekaj dodatne odgovornosti in časa. Če sami ne boste zmogli nuditi podpore uporabnikom, boste morali pač nekoga zaposliti. A to so že druge skrbi, na katere pa boste zagotovo pomislili že pred najemom reseller paketa in vstopom na trg, kjer že čaka kar nekaj močnih konkurentov.

Dodatne podrobnosti v prispevku: https://www.tomazgorec.si/reseller-gostovanje-neoserv/