S spletno aplikacijo WordPress je praktično vsak dobil možnost, da si postavi spletno stran. Prav zato nastaja ogromno manjših in večjih blogov ter spletnih strani, a zmotno bi bilo reči, da je za WordPress strani dobro prav vsako gostovanje.

Nekateri še vedno menijo, da ne gre za »pravo« spletno stran in na tovrstne gledajo nekoliko podcenjujoče. A verjemite, WordPress strani so še kako prave. In ker so lahko povsem enostavne in nezahtevne, na drugi strani pa zelo obiskane in kompleksne, je jasno, da ni vseeno, katero vrsto spletnega gostovanja jim namenimo.

Deljeno gostovanje

Izdelava WordPress strani je v velikem razmahu in čeprav se je marsikdo loti sam, pa se velikokrat izkaže, da so želje in realnost nekaj povsem drugega. Takrat na vrsto pridejo različne spletne agencije, zagotovo tudi izbira ustreznega gostovanja.

NEOSERV - Deljeno gostovanje

Za večino WordPress strani bo verjetno pravo kar deljeno gostovanje. To nudi dovolj kapacitet in je obenem tudi cenovno zelo dostopno, če imamo seveda v mislih, da gre za kakovostnega ponudnika s sodobnimi strežniki in ustrezno optimizirano programsko opremo.

VPS gostovanje

Tudi WordPress strani so lahko še kako zahtevne, imajo veliko obiska ali pa kot spletne trgovine s pomočjo platforme WooCommerce potrebujejo več. V tem primeru bo boljša izbira VPS gostovanje, ki ponuja navidezen zasebni strežnik (Virtual Private Server).

Za VPS gostovanje se navadno odločajo lastniki večjega števila spletnih strani, ki potrebujejo nekoliko več vsega. Tudi spletne agencije, ki si od gostovanja želijo lastnega procesorja, prostora, pomnilnika in drugih tehničnih reči. Dobra novica zanje je, da navkljub vsem bonitetam še vedno ni treba skrbeti za delovanje strežnika, saj za to poskrbi ponudnik gostovanja.

Alternativa: Turbo gostovanje

Če imate v mislih vrsto gostovanja, ki ponuja zmogljivo okolje, nimate pa izkušenj z administriranjem strežnika, bo za vas odlično izbiro predstavljajo Turbo gostovanje, ki ga ponujajo pri NEOSERV. Lahko bi rekli, da gre za alternativo VPS gostovanju, v resnici pa ga po zmogljivosti v večini primerov celo presega.

NEOSERV - Turbo gostovanje

Najlepše pri vsem tem pa je, da poleg izjemno zmogljivega gostovanja pridobite tudi dostop do nadzorne plošče cPanel, prek katere se upravlja praktično z vsem. Gre za nadzorno ploščo, ki je zelo razumljiva in enostavna za uporabo, četudi še nimate izkušenj z njo.

WordPress je na pohodu

Ocenjuje se, da je ta hip na svetovnem spletu med 1,3 milijardami spletnih strani kar 455 milijonov takšnih, ki so postavljene v sistemu WordPress. Vsekakor zavidljiv podatek, ki priča o priljubljenosti tega CMS sistema, ki še vedno konstantno pridobiva na številu uporabnikov.

Čeprav se z WordPressom morda še niste spoznali in boste izdelavo spletne strani prepustili agenciji, pa ste lahko popolnoma brez skrbi glede urejanja strani kasneje. V agenciji vam bodo zavotovo predstavili urejevalnik in vam svetovali vse potrebno okoli administracije.